This is an archive of the former website of the Maoist Internationalist Movement, which was run by the now defunct Maoist Internationalist Party - Amerika. The MIM now consists of many independent cells, many of which have their own indendendent organs both online and off. MIM(Prisons) serves these documents as a service to and reference for the anti-imperialist movement worldwide.

Kolme pääasiaa:

MIM eroaa muista kommunistipuolueista näissä kolmessa tärkeässä kysymyksessä:

-MIM ylläpitää, että työväenluokan vallanoton jälkeen kapitalismin palautuminen on mahdollista kommunistipuolueen sisällä ilmenevän porvariston avulla. Neuvostoliiton tapauksessa puolueen sisäinen porvaristo anasti vallan Stalinin kuoltua vuonna 1953; Kiinassa taas vallananastus tuli Maon kuoltua ja 'Neljän koplan' kaadettua vuonna 1976.

-MIM ylläpitää 'Kiinan kulttuurillista vallankumousta' kommunismin kehittyneempänä muotona ihmiskunnan historiassa.

-Kuten Marx, Engels, ja Lenin teorisoivat ja MIM on vahvistanut materialistisella analyysillaan: imperialismi hankkii itselleen rikkauksia Kolmannesta maailmasta ja osittain käyttää niitä lahjomaan kokonaisia väestöjä sortaja-maiden ns. työläisiä. Nämä imperialismin lahjotut ' työläiset' muodostavat uuden pikkuporvariston työläisaristokratiassa. Nämä luokat eivät toimi Maoismin päävetäjinä sortajamaissa, koska heidän elintasonsa ovat riippuvaisia imperialismista. Tällä hetkellä imperialismi on luonut tämän tilanteen ainakin Canadassa, Quebecissa, Yhdy$valloissa, Englannissa, Ranskassa, Belgiassa, Saksassa, Japanissa, Italiassa, Sveitsissä, Luxembourgissa, , Alankomaissa, Israelissa, Ruotsissa ja Tanskassa. (Katso MIM Theory #1 on the White-Working Class ja MIM Theory #10 on the Labor Aristocracy sekä Imperialism and its Class Structure in 1997) (Taiteellinen kuvaus MIM:n kolmannesta kardinaali periaatteesta)

MIM hyväksyy ihmisiä jäseniksi, jos he ovat samaa mieltä näiden pääasioiden kanssa ja hyväksyvät demokraattisen centralismin, enemmistö vallan, muissa puolueen linjaa koskevissa kysymyksissä.

"Marxin, Engelsin, Leninin ja Stalinin teoriat ovat universaalisesti sovellettavia. Meidän ei tulisi kohdella sitä dogmana, vaan toimintaohjeena. Sen opiskelu ei ole ainoastaan termien ja fraasien oppimista, vaan Marxismi-Leninismin opiskelua vallankumouksen tieteenä." -Mao Zedong, Valitut teokset, Vol. II. s. 208

Vuoden 1995 puoluekokouksessa, MIM hyväksyi poliittisen ohjelman joka hahmotteli mitä haluamme ja mihin uskomme.


Finnish Maoism

Kotisivu