This is an archive of the former website of the Maoist Internationalist Movement, which was run by the now defunct Maoist Internationalist Party - Amerika. The MIM now consists of many independent cells, many of which have their own indendendent organs both online and off. MIM(Prisons) serves these documents as a service to and reference for the anti-imperialist movement worldwide.

Tre Huvudfrågor

MMM skiljer sig från andra kommunist partier i tre avgörande frågor:

· MMM :s mening är att efter det att proletariatet övertagit makten i en socialistisk revolution, existerar förutsättningarna för ett återställande av kapitalismen under ledningen av ett nytt borgerskap inom det kommunistiska partiet. I fallet SSSR, grep borgerskapet makten efter Stalins död 1953; i Kina, var det efter Mao:s död och störtandet av de ”fyras gäng” 1976.

· MMM framhåller den Kinesiska kulturrevolutionen som den mest avancerade kommunismen i den mänskliga historien.

· Som Marx, Engels och Leninformulerade det och MMM ånyo upprepar genom materialistiska analyser, framtvingar imperialismen super-profit i den Tredje världen, och använder detta välstånd för att köpa upp hela befolkningar av såkallade arbetare i förtryckarnationerna. Dessa såkallade arbetare uppköpta av imperialismen formar en nytt småborgerskap kallad arbetararistokrati. Dessa klasser är inte de principiella medel för att flytta fram Maoismen i dessa länder därför att deras levnadsstandard är beroende av imperialismen. I nuvarande tid skapar den imperialistiska super-profiten denna situation i Kanada, Quebec, Förenta Staterna, England, Frankrike, Belgien, Tyskland, Japan, Italien, Schweiz, Luxemburg, Holland, Israel, Sverige och Danmark. (Se även MMM Theory # 1 om den Vita Arbetarklassen och MMM Theory # 10 om Arbetaararistokratin och Imperialismen och dess Klasstruktur från 1997)(Konstnärlig tolkning av MMM:s tredje huvud princip)

MMM accepterar de människor som medlemmar som godkänner dess basprinciper och accepterar den demokratiska centralismen, systemet för majoritetens ledning, och andra frågor i parti linjen.

”Marx, Engels, Lenins och Stalins teori är universellt användbar. Vi skall uppfatta den inte som en dogm, utan som en vägledning till handling. Att studera den är inte endast en fråga om att lära sig termer och fraser, utan lärandet av Marxismen-leninismen är revolutionens vetenskap”. – Mao Zedong Selected works Vol 2 p. 208.

På 1995 års Parti kongress, MMM beslutades om ett politiskt program som pekade ut vad vi vill och vad vi anser.


Swedish Maoism

Home page