DEH’i Dağıtma Çağrısı

Aşağıda imzası bulunan bizler, Devrimci Enternasyonalist Hareket (DEH)’in dağıtılması çağrısında bulunuyoruz.

“Kimimiz Mao’nun çağında olduğumuzu düşünüyor ve Marksizm-Leninizm-Maoizm’i savunuyoruz. Diğerlerimiz ise hala Lenin’in çağında olduğumuzu düşünmektedir. Tüm bunlardan bağımsız olarak; aşağıda imzası bulunan bizler Mao’nun bugün DEH’in İran üzerindeki bozguncu/yenilgici stratejisiyle ilişkisi olmadığından kesinlikle eminiz. Mao hiçbir koşulda ezilen bir ulusun ABD emperyalizmi tarafından yenilmesi çağrısında bulunmamış, aksine yüzlerce mücadelede hem maddi hem de siyasi destek sunmuştur. Hareketimiz içinde İran’ın ABD emperyalizmi tarafından yenilgiye uğratılmasının arkasında duran bir anlayış Mao’nun gerçek takipçilerinin değil ancak emperyalist ajanlarının duruşu olabilir. Bütün dünyada gözlerin İran ve Ortadoğu’da ABD emperyalizmine karşı yükseltilen mücadeleye çevrildiği şu dönemde; bu konuda ki duruşunu düzeltmesi için DEH’e yeterince zaman tanınmıştır ve bir sonuç elde edilmemiştir. Bu konuda daha fazla kaybedecek zaman yoktur. Bugün, emperyalist ülkelerde emperyalist savaşlara karşı güçlü bir duruş sergilemek ve ABD emperyalizminin ezilen uluslar tarafından yenilgiye uğratılması kaçınılmaz bir zorunluluktur.”

“Stalin ve Mao Komintern’in dağıtılmasının zorunluluklarını belirlemiştir ve DEH’in yeni bir enternasyonalist merkez oluşturmak için geçerli bir sebebi bulunmamaktadır. Kendi stratejik ve taktiksel karar alma mekanizmalarını koruma şartıyla bütün örgütler bu ortak açıklamaya imzasını atmalıdır.”

“Peru Komünist Partisi’nden yoldaş Gonzalo’nun da belirlediği gibi DEH ağırlıklı olarak ABD’den yönlendirilme gibi bir geçmişe sahiptir. Gonzalo tutsak düşmeden önce DEH içinde boy veren ABD “hegemonyasına” karşı mücadele etmekteydi. 2006’da yaşanan gelişmelerle beraber Mao’nun gerçek takipçilerinin DEH’in onarılmaz bir noktaya geldiğini kabul etmeleri gerekmektedir.”


Turkey in English Turkey in English MIM Home Page